Skip to main content

WAT WE DOEN

ZevenAARDIG begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of behoefte aan een zinvolle daginvulling met een indicatie vanuit de Wmo, Wlz of Rsd.

Dat kan in de vorm van dagbesteding of in de vorm van een ontwikkeltraject. Wat je indicatie ook is, je helpt altijd mee met het doel van ZevenAARDIG: iets betekenen voor een ander.

Iets betekenen voor een ander kun je op verschillende manieren doen. Bij ZevenAARDIG betekent dit dat je meewerkt aan de verschillende taken en dat je bijdraagt aan de sfeer waardoor iedereen zich welkom voelt.

De taken waar we aan werken zijn:

  • De weggeefwinkel: ZevenAARDIG zamelt speelgoed, boeken, planten en kleding in van mensen die het niet meer nodig hebben en geven het gratis weg aan wie daar blij van wordt. Onze meewerkers staan de bezoekers van de weggeefhoek te woord, controleren binnengekomen spullen, verzorgen de plantjes en zorgen dat alles netjes is.
  • De verhuur van ruimtes: ZevenAARDIG verhuurt een aantal ruimtes waar mensen kunnen vergaderen. Ook kunnen er workshops of trainingen gegeven worden.
  • Licht productiewerk: sommige meewerkers willen arbeidsvaardigheden leren. Ons productiewerk helpt daar goed bij. Daarbij kun je denken aan het in- of ompakken van producten, mailingen verzorgen of bijvoorbeeld stickeren.
  • Aanschuiven: ZevenAARDIG kookt voor mensen die niet alleen willen eten. Zij kunnen aanschuiven bij een maaltijd verzorgd door meewerkers van ZevenAARDIG. Daarvoor zijn er verschillende voorbereidingen en kan er ook tijdens de maaltijd geholpen worden als gastvrouw bijvoorbeeld.
  • Bakken op bestelling: koken of bakken voor iemand die daar om wat voor reden dan ook even niet aan toekomt.
  • Administratieve taken: natuurlijk gebeurt er ook veel achter de schermen, zoals alle administratie en de berichten op social media. Ook daarbij kunnen meewerkers ondersteunen.

Er komen regelmatig taken bij. In overleg met een nieuwe meewerker kijken wij waar zijn hart ligt en hoe we daarop kunnen aansluiten. Dat kan structureel zijn of een eenmalige taak. Als we iets voor iemand kunnen betekenen, dan kijken we hoe we dat aan kunnen pakken.

De sfeer waar wij aan werken is:

  • Iedereen voelt zich welkom: groet elkaar, laat merken dat je iemand ziet en dat je blij bent dat hij er is.
  • Iedereen voelt zich nuttig: zorg ervoor dat iedereen iets kan doen, hoe klein de bijdrage ook lijkt. Iedereen wil iets doen wat nut heeft, dat doet een mens goed.
  • Iedereen wordt in zijn waarde gelaten: we zijn allemaal zo ontzettend verschillend… Maar wel allemaal mens en dat verbindt ons. Respect voor elkaar is belangrijk. Dat doen we met gepaste vanzelfsprekendheid, maar ook zeker met een flinke berg humor! We zeggen altijd dat er 1 voorwaarde is om bij de club te horen: prettig gestoord zijn.

Onze visie

Wat we doen, doen wij vanuit de visie dat we door middel van sociaal ondernemen maatschappelijke thema’s in de Gemeente Zevenaar kunnen aanpakken. Sociaal ondernemen is echt niet nieuw, maar wel nieuw voor deze gemeente! ZevenAARDIG wil met inwoners, organisaties en lokale bedrijven werken aan nieuwe verbintenissen en een andere kijk op ondersteuning.

In onze samenleving zijn we ons steeds meer op onszelf gaan richten. Dat raakt ons, want daardoor zijn bijvoorbeeld begrippen als eenzaamheid en armoede aan de orde van de dag. En dat, terwijl samen doen en samen delen zoveel leuker is!

Dat is waar ZevenAARDIG een verschil in wil maken: op een ondernemende en verbindende manier van meerwaarde zijn voor iedereen. Het resultaat? Een plek in Zevenaar waar mensen kunnen samenkomen, iets kunnen brengen en halen, iets kunnen betekenen voor zichzelf en een ander, waar mensen zich nuttig en gezien voelen, waar mensen voelen dat ze er mogen zijn…