Elle Joosten

Het raakt mij enorm dat mensen zo in hokjes geduwd worden. Waarom hebben wij het toch zo nodig om te bepalen wat iemand anders maakt? Waarom kijken we niet meer naar wat ons gelijk maakt? We hebben allemaal behoefte aan gezelschap, aan je nuttig voelen, aan plezier, aan ontwikkeling. Met ZevenAARDIG creëren wij een plek waar we benadrukken wat ons verbindt en hoe we daar de vruchten van kunnen plukken. We laten zien dat delen en weggeven leuk is. Ik heb er zo’n zin in!

Dick Nieuwland

De Liemers kan nog wel een plek gebruiken waar mensen van verschillend pluimage elkaar kunnen ontmoeten. Mensen die behoefte hebben aan anderen om zich heen, bijvoorbeeld om het thuisfront te ontlasten, mensen die bezig zijn op weg naar een zinvolle betaalde of onbetaalde werkkring, mensen die even balen van hun “eenzame” beroep als ZZP-er en mensen die de kennis die zij opdeden tijdens hun werkzame leven ook in hun pensionado-tijd nog willen inzetten, allemaal gaan zij hun plek vinden in ZevenAARDIG.

Tot nu toe bepaalde de financiering achtergrond waar en bij welke organisatie iemand terecht kan. Dat leidde vaak tot “gelijksoortige groepssamenstelling”, niet persé een keus van de deelnemer zelf. Bij ZevenAARDIG zorgen wij voor allerlei verschillende taken en werkzaamheden op verschillende niveaus. En wij organiseren het achter onze voordeur zo, dat onze deelnemers/bezoekers/gasten hun draai kunnen vinden, los van wie hun ondersteuning betaalt. 

Deze vermenging van doelgroepen wil ik het liefst mogelijk maken volgens onze formule vóór inwoners, dóór inwoners. Het sociaal ondernemerschap biedt mij de mogelijkheid om mijn sociale hart te gebruiken! Ondernemen vind ik een gezonde manier van werken: namelijk geld verdienen om onze maatschappelijke doelen bereiken. We hebben ons in de statuten verplicht om 70 % van de winst aan maatschappelijke doelen te besteden. Een Raad van Advies vanuit de inwoners gaat ons helpen om die dingen te doen waar in de gemeenschappen behoefte aan.

De sfeer in ZevenAARDIG moet er één zijn van kansen pakken die er zijn, niet de kansen voorbij laten gaan, omdat het niet anders kan. Want het kan echt anders! Mijn droom komt uit!

ZevenAARDIG is ma - vr open van 8.30 tot 17.00 uur, buiten de vaste openingstijden op aanvraag. Bel de receptie op 06 18718498 !

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten
meld je aan voor onze nieuwsbrief!

ZevenAARDIG B.V. Voltastraat 45
6902 PT Zevenaar Telefoon 06 18718498 (receptie)

Facebook
Instagram

Neem contact op met Elle Joosten voor werk, zorg en ondersteuning elle@zevenaardig.nl
06 28 127 127

Neem contact op met Dick Nieuwland voor reserveringen, administratie en overige zaken dick@zevenaardig.nl
06 21 88 57 15

AGB-code 41788260 | KvK 78610257 | BTWnr NL 861469264B01 | RegioBank NL 51 RBRB 0200478230